Horisont Betong AB – Alla sorters golvgjutning med betong.

logo-betong

Betonggolv

Olika betongytor: Brädriven yta

En yta som blir mer åt sandpapper liknande hållet och smälter in fint till en utemiljö då ytan inte blir så hal och ger en slitstark och robust yta med halkskyddande egenskaper för både vinter och sommartid.

Strukturborstad yta

En yta som är blir texturerad via ett borsthuvud som dras längst ytan efter man förseglat ytan och slipat den med maskin eller för hand, beroende på projektets storlek eller utformning.
Kriterierna uppfylls därmed även för att eliminera sprickbildning och ger en bra texturerad yta för halkskydd och ger ett fint och levande hantverk.

Ett komplement kan vara en slätare bård som en inramning med en rundad kant på insidan av formen. En spårsläde, som lämnar både en slät yta samt skär ner ett smalt spår i betongen, kan vara lämplig vid vissa tillfällen.

”Detta gör golvet mer levande, och man får en mer bestämd sträcka för eventuell sprickbildning”.

Handslipad yta

En yta som är kompakt och plan där vi i första skedet med hjälp av rivbrädor trycker ner stenar och ojämnheter och planar till betongen.
I det andra och sista momentet stålar golvet med handstål, svärd för en fin och slät yta som passar perfekt till de flesta ändamål där golv eller klinker ska läggas.
Ytan kan då jämföras med lättare maskinkörning.

Glättad yta

En yta som kräver glättare, slipmaskiner där man först använder en plan tallrik som fästs på maskinen som river, skurar och trycker ner eventuella stenar och ojämnheter för att sedan ta av tallriken och fortsätta glätta med bladen eller vingar som det kallas för en plan och fin yta som passar perfekt när det är höga krav på planhet, yta och hållbarhet.

Ytan går att få i olika stadier där man kan ha vanligt lätt glättat för golvläggning där golvet blir täckt och inte är synligt, det går även glätta golven så pass hårt och länge att det blir spegelblanka vilket ger en otroligt stark yta som oftast används i garage eller industrihallar där golvet är synligt eller blir belastat dagligen.

betonggolv

Att utföra betonggjutning med ett riktigt bra resultat kräver hög kompetens.

4 skäl att välja oss

Välkommen att kontakta oss för mer information och offert.

Erfarenhet och kunnande

Erfarenhet och kunnande

Erfarenhet av allt från blandning, gjutning och härdning från små till mycket stora entreprenader.

Kvalitet i hela processen

Kvalitet i hela processen

Vi har lång erfarenhet och kunskap kring hur betongens egenskaper används på bästa sätt för ändamålet.

100% nöjd kund

100% nöjd kund

Vi tror på talesättet att “kunden alltid har rätt” när vi lämnar byggarbetsplatsen skall kunden vara nöjd.

Leveranstrygghet från början

Leveranstrygghet från början

Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av våra tjänster.