Horisont Betong AB – Alla sorters golvgjutning med betong.

logo-betong

Industrigolv i Borlänge & Falun med omnejd

Industrigolv är den typ av golv som ska stå emot mest slitage av alla sorters betonggolv. Truckar, palldragare eller domkrafter är några exempel på saker som nöter hårt på golven. För att tåla den hårda belastningen samt för att ha ett lättskött industrigolv krävs några viktiga delar. Golvet ska vara plant, ha en slät och fin yta samt att det måste vara hårt och slitstark.

Det här ställer höga krav både på produkten, betongen och armeringen, men även på de som utför själva betongjobbet. Vi på Horisont Betong AB har lång erfarenhet med många tusen kvadratmeter bakom oss av gjutning och glättning av hårda golv till industrin. Den senaste tiden har vi gjort flertalet industrigolv i Borlänge åt t.ex. företagen Back & Matsson och Byggbolaget i Borlänge AB. Även i Falun har vi gjutit flera industrigolv åt tidigare nämnda företag samt även Larsson Schakt AB.

Lutande golv

Ett industrigolv kan i vissa fall behöva lutning för avrinning av vatten och smuts.
Det kan röra sig om lastkajer som behöver ha lutning ut från byggnaden för att leda bort nederbörd eller verkstadsgolv och tvätthallar inom fordonsindustrin där avrinningen är viktig.

Vi löser alla typer av fallgjutningar som krävs för ändamålet. Lokala fall till brunnar eller längre, så kallade kuvertfall, mot golvrännor.

Exempelvis så vid tidigare nämnda industrigolv i Borlänge och Falun var det ett flertal rännor för varje grundplatta och oftast direkt innanför verkstadsportarna för avrinning av smältvatten från fordon med snö på, eller för tvättmöjligheter i lokalerna.

betonggolv

Spegelblankt = Hårt industrigolv

Ett noggrant och väl utfört arbete vid glättningen/slipningen av ett industrigolv brukar visa sig i form av ett mer eller mindre spegelblankt golv som slutresultat.

Då golvet har fått denna yta så har man uppnått fullgott resultat i fråga om hårdhet och slitstyrka. Golvet har nu även fått ett vackert utseende rent estetiskt och är väldigt lätt att hålla rent, vilket är fördelar som man får på köpet.

Efterbehandling av industrigolv

När nu golvet är färdigslipat och den blanka och slitstarka ytan framkommit är det viktigt att man snarast skyddar betongen mot avdunstning.

Risken vid för snabb uttorkning är att golvet spricker. För att undvika sprickbildning är det lämpligt att göra något av dessa två alternativ. Antingen vattnar man ytan och täcker in den med en lämplig tunn plast för att förhindra vattnet att dunsta. Det andra alternativet är att man sprutar, rollar eller borstar ut en membranhärdare på ytan.

Innan golvet tas i bruk kan man med fördel behandla det med någon skyddande dammbindare. Flertalet olika medel finns på marknaden för att skydda golvet mot oljor eller andra kemikalier för att på så vis bibehålla sitt industrigolv i bästa skick under så lång tid som möjligt.
Är du i behov av Industrigolv i Borlänge, Falun eller med omnejd så tveka inte på att höra av dig till oss så hjälper vi dig!

 

Vi på horisont Betong AB vågar säga att vi har den kunskapen och erfarenheten efter årtionden av betonggolv gjutning.

4 skäl att välja oss

Välkommen att kontakta oss för mer information och offert.

Erfarenhet och kunnande

Erfarenhet och kunnande

Erfarenhet av allt från blandning, gjutning och härdning från små till mycket stora entreprenader.

Kvalitet i hela processen

Kvalitet i hela processen

Vi har lång erfarenhet och kunskap kring hur betongens egenskaper används på bästa sätt för ändamålet.

100% nöjd kund

100% nöjd kund

Vi tror på talesättet att “kunden alltid har rätt” när vi lämnar byggarbetsplatsen skall kunden vara nöjd.

Leveranstrygghet från början

Leveranstrygghet från början

Vårt mål är att du som kund ska känna dig trygg i ditt val av våra tjänster.